Voordelen van een micro omvormer zonnestelsel

jun 24, 2021 Uncategorized

Micro-omvormers zijn nuttig en worden aanbevolen wanneer er schaduw op je zonnepanelen valt of wanneer het dakontwerp vereist dat panelen in meerdere richtingen geplaatst worden. Zonnepanelen met micro omvormer laten elk paneel zelfstandig draaien, dus als een of meer panelen in de schaduw staan ​​zal de output niet aangetast worden, omdat het paneel in direct zonlicht op volle capaciteit draait.

Effectieve output van het zonnestelsel

Sommige daken zijn te klein voor meer dan een paar panelen. De daken op de eventuele andere gebouwen wijzen in verschillende richtingen. Een micro-omvormer zal in dergelijke scenario's het meest ideaal zijn voor de zonne-installatie om een ​​effectieve output van het zonnestelsel te krijgen. Met micro-omvormers kunnen de panelen in twee of meer verschillende richtingen worden georiënteerd, terwijl stringomvormers vereisen dat meerdere panelen tegelijkertijd in dezelfde richting worden gericht. Micro-omvormers maken ook individuele monitoring van de prestaties van elk paneel mogelijk. Micro-omvormers zorgen voor snellere detectie en reparatie van systeemfouten of slecht presterende panelen.

Vermindering van uitvaltijd

Micro-omvormers kunnen ook uitvaltijd verminderen. Als bijvoorbeeld een stringomvormer uitvalt, valt het hele zonnestelsel uit en levert het geen elektriciteit. Als een micro-omvormer uitvalt, faalt alleen het individuele paneel; de rest van de panelen in het systeem blijven functioneren.

Uitbreidbaarheid

Uitbreiding is mogelijk met micro-omvormers, omdat je extra panelen één voor één kunt toevoegen met een andere micro-omvormer. In het systeem kun je ook verschillende merken of maten panelen toepassen. Het uitbreiden van een systeem met een stringomvormer kan moeilijker zijn, omdat de grootte van de omvormer beperkt is en extra panelen aan dezelfde of bijna identieke normen moeten voldoen als het origineel. Micro-omvormers maken het ook mogelijk om op een later tijdstip panelen toe te voegen, omdat ze een willekeurig aantal panelen kunnen herbergen. Aan een stringomvormer kan alleen een identiek paneel worden toegevoegd, en alleen als de stringomvormer de extra capaciteit/ruimte heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *