Hoe boek je een artiest?

jun 21, 2021 Uncategorized

Als je een evenement organiseert waarvoor je moet optreden, wil je weten hoe je op de juiste manier een artiest boekt voor je evenement. Als je de procedure van artiest boeken niet volledig begrijpt, riskeer je helaas de verkeerde muzikant te boeken of te veel te betalen. Bij het selecteren van een artiest voor jouw evenement zijn er tal van factoren waarmee je rekening moet houden. Budget, artiestvereisten, locatie mogelijkheden, interesse van het publiek en lokale concurrentie zijn allemaal factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het nemen van een beslissing.

Ga op zoek naar mogelijke artiesten

Je moet eerst een lijst maken van mogelijke artiesten die op je evenement zouden kunnen spelen voordat je er een kunt boeken. Vraag om te beginnen andere evenementenplanners die vergelijkbare succesvolle evenementen hebben georganiseerd om informatie over hun ervaringen met hun artiesten en de bijbehorende vergoedingen. Je kunt ook meer over een artiest te weten komen door een Google-zoekopdracht uit te voeren en hun website te bezoeken.

Kijk goed naar de prijs

Je betaalt per artiest een performance fee, maar je moet ook budgetten betalen voor andere artiest gerelateerde uitgaven. De artiest heeft bijvoorbeeld bepaalde verlichting, audio en andere apparatuur nodig om op te treden. Zal de artiest zijn eigen uitrusting meenemen? Wordt die apparatuur geleverd door de locatie waar jouw evenement wordt gehouden? Wat kost het op de locatie? Is het nodig om een ​​derde partij in te schakelen om de apparatuur te verkrijgen? Dit zijn allemaal extra uitgaven die jouw budget over de rand kunnen duwen.

Contractonderhandeling

De meerderheid van de artiesten vraagt ​​een bepaald bedrag voor een optreden, maar alles is bespreekbaar. Accepteer nooit de eerste offerte bij het boeken van een artiest voor jouw evenement. Gebruik je onderhandelingsvaardigheden door de verzoeken van de artiest een voor een door te nemen. Over welke verzoeken van de artiest kan niet worden onderhandeld en welke hebben enige speelruimte? Bereid jouw tegenbod voor en wees helder in wat jouw wensen zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *