De voordelen van kinesiologie voor lichaam en geest

jun 28, 2021 Uncategorized

Verschillende onderzoeken en studies hebben aangetoond dat beweging van het menselijk lichaam een ​​grote invloed kan hebben op de spierontwikkeling, het gewicht, het stressniveau en het algehele welzijn. Voldoende lichaamsbeweging is aanbevolen om het lichaam fit en goed in vorm te houden. Kinesiologie is oorspronkelijk afgeleid van het Griekse woord "kinesis" dat "beweging" betekent. Zoals de naam al doet vermoeden, is het de wetenschappelijke studie van het bewegingsmechanisme van het lichaam en het effect ervan op de mentale, biologische, fysieke en emotionele gezondheid. De verschillende lichaamsbewegingen worden grondig bestudeerd en op basis daarvan worden meerdere plannen bedacht om de gezondheid te verbeteren. Fysiotherapie en revalidatie zijn gebaseerd op deze principes.

Het toepassen van kinesiologie

Kinesiologie heeft tot doel stress los te laten, de lichaamshouding te corrigeren, de flexibiliteit van spieren en gewrichten te vergroten, het evenwicht te verbeteren, de coördinatie te ontwikkelen en het bewustzijn van het lichaam te vergroten. Er worden verschillende technieken gebruikt om de beweging van lichaamsdelen te verbeteren die immobiel kunnen worden door ongelukken of andere gezondheidsproblemen. Stress kan worden verminderd door actief te proberen spieren en verschillende lichaamsdelen te ontspannen. Deze technieken kunnen een persoon met angst of een paniekaanval helpen. Een verhoogd bewustzijn van het lichaam zal helpen om opgehoopte spanning in de spieren los te laten. Het kan de persoon ook helpen aanwezig te blijven in het heden.

Het uitgangspunt van de therapie

De therapeut gelooft dat elk lichaamsdeel verbonden is met de organen van het lichaam. Zo kan een specifieke beweging van externe lichaamsdelen helpen bij het genezen van de organen. Hij zal de gezondheidstoestand diagnosticeren door meerdere vragen te stellen over de levensstijl van de patiënt en spierbewegingen te volgen. Aanvullende behandelingen zoals acupunctuur of massage kunnen worden gebruikt om maximaal voordeel te behalen. Maar de belangrijkste focus ligt op het ontwikkelen van een balans in het lichaam en het vrijhouden van de energiebanen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *